Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-23 04:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelblogg/2011/07/04/ost-listan-1/

SPELBLOGGEN

OST-listan! #1

… eller musik skall byggas utav glädje, som jag också skulle vilja kalla detta. Men OST är gott, så det får bli det officiella namnet på denna happening som går av stapeln från och med idag här på spelbloggen.
Vilken happening då, undrar ni. Jo – kul att ni frågar! Musik-i-spel-happeningen. Denna veckan tänkte jag labba upp ett par favoritlåtar från några favoritspel. Inte så mycket nytt och fräscht, utan vi tutar på i nostalgins tecken.

En låt om dagen. Och vi börjar med den klart bästa låten från mitt absoluta favorit-musikspel: Gitaroo Man!!!

Born to be Bone. Jag tror att det är svårt att hitta en vassare titel. Det är även svårt att hitta en svängigare låt. Fruktansvärt bra. Fruktansvärt svårt att inte slinta på knapparna - men gosse, vilket spel och gosse vilken bana/låt.