Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Spelbloggen

Rimligt?!

Jag lånar ett ord från en kille jag brukar tänka på som just rimlig. Lägger till ett frågetecken och tar med mig ordbilden vidare till världens bästa spelslut – enligt Guiness Rekordbok. Den ärofyllda titeln tillföll… håll i er… Call of Duty: Black Ops.

Mmmm. ja, verkligen. Ett minnesvärt och starkt slut. Jag minns framförallt när… eller. Nä… Jag minns det inte alls om jag ska vara ärlig. Inte ens när Guiness Rekordbok beskriver det för mig så ringer det en klocka. Inte ens en liiiiten sån klocka som pinglar när änglarna flyger över ljuset på julens fikabord. Nada. Zippo. NOLL.
Men kul. För Call of Duty Black Ops.

Nu kanske ni blir nyfikna på hur det där spelslutet valdes ut som världens bästa? Man gjorde en undersökning bland nästan 14 000 spelare. Om den gjordes på nätet framgår inte – men det kanske man kan gissa? Att omröstningen postades på olika fanforum kan man också gissa. Så grattis till Call of Duty Black Ops för en bra hejaklack? (Gissar jag vidare?)

Så. Vilket slut spelslut skulle då vunnit tycker jag? Eftersom jag verkar ha åsikter om det här?
Jag vet inte! Jag vet inte ens om jag tycker man KAN ta fram världens bästa spelslut. Precis som jag inte tycker man kan ta fram världens bästa låt. Eller världens bästa spel. Det är med vad man själv har med sig i bagaget när man spelar ett spel är ju liksom rätt avgörande på vad man tycker. Tänker jag. Heavy Rain måste ju vara helt olika att spela beroende på vilken livssituation man befinner sig. Rimligen. Tetris kanske inte påverkas så mycket av vem man är, men beroende på vilka filosofiska kurser man läst på universitetet så borde Bioshock upplevas olika.

Jamenherregudh… vad jag låter tråkig och gnällig.
Vi kör bara: här är listan. Vad säger ni? Vann rätt spel? Agree eller inte?