Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Spelbloggen

Noooooo!!! Fast bra!

Så var det med den saken. Saken att Irrational Games skjuter upp släppet av Bioshock Infinite till februari nästa år. Ken Levine drar av en ursäkt om att de måste putsa mer på spelet och att vi spelare måste vänta nästan ett halvår extra.
Jag godtar den med hull och hår. Mer än gärna väntar jag tålmodigt på ett polerat spel istället för ett som är framstressat. Ett stressat spel vill varken utvecklare eller spelare ha.

Det som är lite anmärkningsvärt är nog att man redan nu berättar att de vill ha mer tid. Annars brukar det komma närmre den sagda releasen och kasta gruset i glädjebägaren när man räknat in spelet i både den tidsmässiga och ekonomiska budgeten. Man kan känna sig… lite snuvad på konfekten på nått sätt. Nu känns det annorlunda. Jag tar beskedet med mer ro och förståelse än om det kommit en månad innan släppet.

Med detta sagt så får vi helt enkelt sudda ut Bioshock ut kalendern i höst och sikta på det till vårkollektionen. Samt kallt räkna med att det kommer glänsa som kungabarnets dopvas.