Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 17:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelblogg/2012/06/11/tank-om-det-blir-fel/

Spelbloggen

Tänk om det blir fel?

Rätta artikel

Så såg man då den där trevliga filmen som Sony visade på sin presskonferens, den från Beyond: two souls och peppmätaren slog i taket. ”Något helt annat”, det är vad hela alltet skriker. Detta är inte ett spel som de vi är vana vid utan ännu en David Cage-vision, på gott och ont. Som med all säkerhet kommer att kännas svinintressant, inte minst för vad ett spel kan få handla om. OCH med Ellen Page, som jag är mycket förtjust i, i huvudrollen. Ni hör ju!

Sen drar man kanske ett youtubesök på gameplay och hittar ett 23 minuter långt gameplayklipp. Jag gillar vad jag ser, även om det känns lite… långsamt. Åtminstone i början.

Efter ett tag accelererar det ordentligt. Då börjar jag oroa mig lite: det är inte utan att en funderar om själva spelmekaniken kommer kännas tillräcklig? Ju mer pangpang det är, desto naturligare känns det att det smattrar till i fingrarna. Men här ser det ut som om det fortfarande är de där enkla knapptryckningarna som styr spelet. Kommer det kännas som ett glapp mellan göra och görs? Kommer man känna sig som den som kontrollerar eller kommer man hamna där, som baksätesföraren?

Sen är jag lite extra förtjust över att Quantic Dream har en kvinnlig huvudroll i spelet istället för att slentrian-stoppa-in en man som många spelutvecklare gärna gör.