Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 09:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelblogg/2012/06/14/tradgardspyssel/

Spelbloggen

Trädgårdspyssel

Rätta artikel

Jag vet ärligt talat inte riktigt hur jag känner för Wii U. Blandat. Både pepp, på grund av att det vore kul om det funkade att ta ett helt nytt grepp om spelandet. Men också en stor skopa skepsis eftersom jag inte riktigt vet om just det här greppet är det som bör tas. Men… ett grepp jag vet var rätt och riktigt från Nintendo är såklart att Pikmin 3 kommer.

Utan att skämmas erkänner jag att första Pikmin totalt slog omkull mig. Jamenar!!! Trädgård, blommor, gulliga monster och sen det där urgulliga ljudet som för tankarna till en samling små nykläckta fågelungar: WHATS NOT TO LIKE?! Plus att storyn var behjärtansvärd och spelmekaniken helt enkelt fantastiskt kul. Det fanns något sjukt mysigt i att behöva sladda runt i strategin och skydda sina små pikmins som de vore små kycklingar. Pikmin 2 var inte riktigt lika kul. Även om jag gillade det. Men… nä, första spelet har hittat sin plats i vänster kammare.

Jag tror nog att Pikmin 3 kommer kännas väldigt bra på Wii U. Men det här med att wii-mote:n verkar vara prio ett vad gäller kontroll och att kartan dyker upp på gamepadden (kan vi hitta lite svenska ord att använda? Det ser så fånigt ut såhär) som man håller i… vilken hand? Lägger man den i knät? Eller har man en liten ställning på sitt bord när man spelar? Sure – en gps är väl smidig att ha – men var den ska placeras för att göra nytta är en annan fråga. Men! Detaljer, detaljer. Pikmin 3 kommer. Kul!

Edit: Jo Oskar, en handkontroll är en handkontroll. Men detta är väl ändå nått lite mer, ska man kalla den för handkontroll+?