Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-25 08:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelblogg/2012/06/21/evigt-morker-och-midsommar/

Spelbloggen

Evigt mörker och midsommar

För nån dryg vecka sen så uppmärksammades det här om att en person spelat Civilization II i nästan tio år. Alltså inte spelet utan ETT spel. Bortsett från att man är helt imponerad av det rent praktiska och den envisa bedriften att ha tålamodet att hålla kvar vid en och samma grej så länge så blir jag helt lycklig av att spelet har spunnit vidare utanför sitt digitala själv.

När spelaren, Lycerius, postat upp sin bedrift på Reddit så dröjde det inte länge innan folk började fantisera ihop egna storys om läget.

Efter att ha ägnat lite obehagligt mycket tid åt kommentarsfälten och den dystopiska romantik som flödar så förstår jag vitsen i att istället läsa om det på io9 – där de samlat några guldkorn (men sitter du men oceaner av tid i knät så by all means: go wild).

Det är omöjligt att inte älska det här. Jag tänker tillbaka på när mitt tonårsjag satt på café och samtalsämnen vid bordet ofta utgick från rena funderingar om förbipasserande. Hur den mannens kök såg ut, vad han skulle äta till middag… allt det där vardagliga som man inte hade en susning om.

Det känns lite samma, fast att man fantiserar ihop något som inte är greppbart. För det är svårt att se framför sig hur världen ser ut så långt fram, efter att planeten malts ner av krig i över 1700 år. Men… ändå!

Och. Men detta tänker jag säga: Glad Midsommar.