Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-19 22:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelblogg/2012/07/31/skarmdumpskarlek/

Spelbloggen

Skärmdumpskärlek

Rätta artikel

Jag har precis köpt en ny dator. Det behövdes då den tidigare hade fyra starka år på nacken och började hosta lite besvärat när jag skulle göra något allvarligare än att kolla mail. Som alltid vid datorbyte så är det en hel del mappar som ska gås igenom. Mappar och minnen. Mitt nostalgiska jag, som i stort är jag i min helhet, började gräva ordentligt i mapparna och hittade ett par märkta med WoW.

Det var bilder från nästan hela min speltid i World of Warcraft. Från min trollhunter och hennes gris Margot. Till Prostinnan, skuggprällan som jag förvandlade till Goblin innan hon dog ensam-kvar-på-server-döden. Alla år av bosskills, guilddrama, guildkärlek och questande. Bilder på när jag pinna genom portalen till Outland för första gången. Bilder på när jag fått min imba yxa hos Gruul. En massa screenshots att minnas till.

En vecka efter nostalgifesten blev jag tipsad om detta blogginlägg om just ingame-fotografier som jag verkligen tycker ni ska läsa. Som en liten guide till bilder från tv-spel. Vilka som gör det, olika tekniker och förhållningssätt till spelen och bilderna.

Efter att ha läst det så inser jag att mina taffliga skärmdumpar är likvärdiga solkiga kort från 90-talets resa till Mallis med familjen. Bilden framför palmen, den suddiga på solnedgången och så bilden på morfar framför julgranen på samma rulle (för det var inte så ofta kameran åkte fram och relativt ofta som man lyckades klämma in två jular på samma rulle). Skärmdumparna är nedslag i mitt WoW-liv och inget mer, om man ska vara krass. För mig betyder dom mycket – för någon annan. inte ett spår.