Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 04:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelblogg/2012/11/16/link-som-tjej/

Spelbloggen

Link som tjej

Är med all säkerhet sist på denna boll, men kan inte låta den ligga utan att lyfta upp den ändå. Detta med att en pappa gjorde en mod på The Legend of Zelda: The Wind Waker så att hans dotter kunde spela det som tjej istället. Dvs att han ändrade så att all text i spelet refererade till Link som flicka – hur underbart är inte det?!

Blev helt sugen på att spela om Wind Waker, något som jag förstås aldrig kommer hinna med eller ta mig an med tanke på att högen av ospelade spel fortfarande växer här hemma. Men vi kan ju fortfarande minnas. Det var ju ruskigt fint!

ps. Ett litet extra hurra idag kanske - för Miyamoto som fyller 60 idag!