Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 13:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelbloggen/2008/10/15/vidare-om-tidigare-412/

Spelbloggen

Vidare om tidigare

Jag fick ett mail från min kompis Jesper. Han påpekar riktigt (med anledning av mitt förra inlägg här i bloggen) att World of warcraft bara var Warcraft i början. Och han har ju rätt i att jag inte redigt kan vara konsekvent (han är inte bara en finfin durid utan rätt klyftig också). Mycket av de spel man ändå spelar är ju faktiskt sprungna ur nått annat. Om det så är tennfigurer på miniatyrlandskap med tågbane-gräs eller andra spel/filmer/anime/leksaker/whatever.
Kanske är det bara att jag känner mig lite uttråkad på det, att jag börjar tröttna på att många spel känns som urvattnade versioner av sig själva. Jag vill heller se en eller två bra Halo 3-expansioner än ett nytt MMO på IP:t.
För allt ska ju bli MMO nuförtiden. Efter WoW framgångssagan så är det som att alla försöker få till ett MMO. Det är dumt. Nu verkar det som om Bungie inte är så intresserade av ett Halo-MMO – gudskelov.
Men. Som sagt. Jag jiddrar. Vissa saker är ju som gjutna för att bygga vidare på. Men jag vill nog ha min mästerchef för mig själv. Och vårda hans minne ömt.

På tal om att sluta när man är på topp, vilket alltid för mig att tänka på mitt ständiga kärleksobjekt Snake, Metal Gear Solid spinner på ryktesväxeln. Igen. Ska det portas till 360 eller inte? Nya rapporter säger Ja. Kojima har tidigare sagt Nä. Den som lever får se.