Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelbloggen/2008/10/17/varlden-ar-full-av-idioter-432/

Spelbloggen

Världen är full av idioter

Det är inte första gången jag använder mig av denna rubriken – och sannolikt blir det inte sista heller. Folk tenderar ju att vara idioter titt som tätt – vilket såklart är en krydda här i livet.
I går kryddade DN:s debattsida min tillvaro. Magnus Björk som har skrivit en bok som heter ”Game Over” var rädd att regeringen blundar för ungdomars spelmissbruk. Han joddrar misstänksamt förvirrat om att spel som World of Warcraft kommer att starta med poker och vadslagning, för att ”spetsa” till det. Björk oroar sig, inte bara över att alla vi som spelar WoW kommer att bli spelmissbrukare, utan även över att vi ska bli pengaspelsberoende.

En grej innan jag blir för raljerande. Skriver man en bok om spel och dess faror som heter ”Game over” så borde man nog byta jobb. För ett så fruktansvärt fantasilöst namn vinner man inga poäng med. Det är lite som att man redan från början kissar i motvind.

Ok. Till raljerandet, som jag ska försöka hålla någorlunda kort (eftersom att jag vet att vi alla inte egentligen orkar bry oss över ännu ett katastroflarm utan hellre vill ägna fredagslunchen åt att leta efter pokerturneringen i World of Warcraft, eller gamblingen i Warhammer):
Bäste Herr Björk! Du borde kolla dina källor. Stopp. Du borde inte vara så orolig över att folk väljer att göra andra saker än du gjorde när du var ung. Stopp. Du borde titta på skillnaden mellan päron och äpplen. Stopp. Du borde dubbelkollat dina källor. Stopp. Du borde kolla lite med google om inte de hade kunnat hitta något åt dig. Stopp. Du ska se att MMORPG är som en virtuell fritidsgård. Stopp. Ungdomarna lämnas inte åt sitt öde utan väljer aktivt, de kan göra sånt nuförtiden. Stopp. Du borde testa att spela WoW. Stopp. Du borde döpt boken till något annat (vad som helst faktiskt hade varit bättre). Stopp. Du ska se att det ordnar sig nog. Stopp. Du får ha en trevlig helg. Stopp.
 Vänliga hälsningar Susanne. Stopp.

Ni kanske undrar varför jag inte pratade om detta igår. Men jag hade min stepplektion; och paddel, tå, häl, shuffel är viktigare för mig än någon tokfrans som sjunger kanon med J.Thompson och tuffar runt på moraltåget i okunskapens land mellan Crazytown och Trögköping.

I övrigt – så ska jag lära mig sticka en sackboy.