Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-04 19:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelbloggen/2009/01/22/massa-siffror-1209/

SPELBLOGGEN

Massa siffror

I dag hade jag det svettigt när jag skulle försöka sy ihop en mängd ekonomiuttryck i ett textstycke. Jag är sämst på ekonomi och alla termer, grundat i ett ointresse för det hela skulle jag ana.
Men icke desto mindre är det intressant när det ibland glimmar till och man är med på noterna. Och man måste ju erkänna att spel nog är en del av kulturen som är väldigt tätt sammankopplad med just siffror och ekonomi.

Såe. Här kommer dagens ekonomirapport.


EVE Online – det, i min värld, galet komplicerade spelet har en egen liten finansskandal. Tydligen är det en spelare som agerade Investments Manager åt spelarstyra Dynasty Banking som snott åt sig 86 miljarder (billions är väl miljarder?) ISK och pyst iväg.
Hela storyn hittar ni här på Massively. Det är helt galet. Eurogamer har easymode-notisen.
Det jag inte fattar är om det ISK är ISK som den riktiga isländska valutan, eller om det är ISK som i ingamevaluta. Och isåfall – vad ska mr scammer göra med stålarna?
Kan någon som är insatt i EVE förklara för en n00b?


I tider när det rapporteras om minskning av personalstyrka på de flesta spelstudios, tillverkare eller vilken position som helst i ledet, så är det kul att kunna läsa att Sega Europé är i form. Congratz. Klart dom har ju Football Manager Live som folk verkar gå igång på.


Och så sporten. (eller kriget kan vi säga).
Nu är betan för Battlefield Heroes uppe igen! Go catch din betabyckel.


Jag hade tänkt leta upp lite fräsiga bilder för att piffa till lite. Har fått ett trevligt pressmeddelande om ”World in conflict”-addonen, men jag måste fixa ett rar som funkar. Så jag återkommer med fräsiga bilder helt enkelt.