Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 22:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelbloggen/2009/02/12/vad-sager-man-om-detta-1585/

Spelbloggen

Vad säger man om detta?

Nintendo har gett ut ett spel… Eller de har gett ut en kassett till DS (kallar man det kassett föresten? Eller är det bara jag som gör?) där de har samlat 100 klassiska litterära verk. Under den talande titeln 100 Classic Book Collection. Jag kan inte hitta att den finns att få tag på här i Svergie. Men Nintendo i England kan man hitta info om spelet.. eh… kassetten.
Så. Vad säger man då? Det är ju inget spel, det är ju som en väääääldigt stor bok med massa böcker samlade inför pärmarna, hopklämt på 3 gram (eller vad man kan gissa att kassetten väger). Fast samtidigt. Plattformen är ju en spelplattform. Gör det att man automatiskt tänker på det som spel? Var passar en företeelse som 100 Classic Book Collection egentligen in? På litteraturområdet? Och i så fall, var drar man gränsen?
Jag brukar tänka, med spel som Singstar, Rockband och flygsimulatorer att det finns någon form av tävlingsmoment, något att sträva efter. I en samling digitala sidor är det ju bara nästa sida som lockar.
Om man jämför: en kokbok är en bok även om den inte har narrativa drag utan bara är en uppradning av recept. Men en uppradning av recept på receptsajter gör ingen kokbok. Eller gör det det?

Ja. Nä. Vad är vad? Klockan är strax över ett och jag borde sluta fundera på dylikt och istället fortsätta skriva manus och klämma ihop struktur.