Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-25 11:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelbloggen/2009/04/29/dagens-pratbubbla-jonas-2951/

SPELBLOGGEN

Dagens pratbubbla: Jonas

Dags för sista gästen denna gång, veckans sista pratbubblare. En spelare som du och jag. Låt mig presentera Jonas. Som inte bara är grundare av en av mina favoritbloggar, Shazam utan öven  vad jag skulle klassa som ”en tv-spelande rackare”. Ända ut i fingerspetsarna till och med. Hans hjärta dunkar inte bara för spel och serietidningar – utan även för metal, plastgubbar, digitalt trädgårdsarbete och kultur på tvären.


Namn: Jonas.
Gör: Digital reklam och helt ok köttfärssås.
Favoritspel: Svårt. Favoriter kommer och går, men jag drar till med Mass Effect, Final Fantasy 8, Gears of War 2 och Skate. Har antagligen ändrat mig innan jag svarat på resten av frågorna.
Hatspel: Hatar Silent Hill för att det är för läskigt att spela. Är i övrigt kräsen med vad jag köper så det är sällan jag spelar något riktigt dåligt.
Spelar just nu: Uteslutande Xbox360. Hattar för tillfället mellan Peggle, Pure och Fallout 3.


Vad tycker du om spelåret 2009 so far? Och vad tror du om den resterande biten?
- Jag hänger fortfarande kvar rätt hårt i spelåret 2008, främst med Fallout 3 och Gears of War 2 som jag inte lyckats tröttna på. För 2009 så var nya Skate riktigt skönt (även om det är skrämmande att behöva
få uppleva hur fantastiskt värdelösa EA är på att "sköta" online-delen av sina spel), och expansionerna till Fallout har varit helt ok, men i övrigt tycker jag nog att det har varit lite snålt. För resten av året ser jag bland annat fram emot tredje Fallout-expansionen, Prototype, Batman: Arkham Asylum, Halo 3: ODST och Bioshock 2. Vore även fränt
med ett nytt massivt japanskt RPG á la Final Fantasy, men det kanske är för mycket begärt?


Det är ju kanske inte så många som vet, men du är ju dokumenterat världens mest framgångsrika Viva Pinata-spelare, hur känns det? Berätta lite om din karriär i den färgglada trädgården.
- Vi kan väl konstatera att min relation till första Viva Piñata var något osund. Vet inte riktigt hur det gick till, men spenderade
hundratals speltimmar med att korsbefrukta mig genom alla möjliga och omöjliga djur- och växtkombinationer som någon sorts övermanisk digital Carl von Linné. Lång historia kort, jag är stolt över att vara bäst i världen på Viva Piñata (trots att Bill Gates påstår att spelet är för "young girls").

Jonas fortsätter efter pausen...