Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-24 12:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelbloggen/2009/04/29/mer-jonas-2952/

SPELBLOGGEN

Mer Jonas

Vi är kvar med Jonas som pratar spel.

Vad är det som gör ett spel bra tycker du?
- Intuitiva kontroller, fin grafik och ok handling är väl alltid grunden till ett bra spel, men för att det ska vara riktigt bra behövs även balans, känsla och rätt längd. Halo har skön balans mellan bra AI, vapen som inte blir sämre ju längre du kommer och dynamiska miljöer. Bioshock får en grym känsla tack vare väldigt passande formspråk och ljud. Det är ok att Fallout 3 är 100 timmar långt, men det skulle inte vara ok om Call of Duty 4 var det. Kasta in allt det här i en påse och skaka om så har du det perfekta spelet. Gears of War 2 kommer väldigt nära.


Finns det någon typ av spel du aldrig skulle ta i med tång?
- Definitivt. Skitspel finns det gott om, och jag fäller hellre än friar. Filmlicensspel är väl det klassiska exemplet på dåliga spel jag helst undviker. Spelar heller inte sportspel och MMO:s. Sportspel som Fifa och NHL tycker jag är riktigt trista, mest troligt för att jag är väldigt dålig på dem. MMO:s som WoW och liknande undviker jag då jag inte pallar med att schemalägga spelandet, vill inte behöva anstränga mig för att inte göra andra besvikna och vill ha ett definitivt spelslut.

Om ett par timmar rundar vi av frågestunden...