Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-25 13:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelbloggen/2009/04/29/sista-stunden-med-jonas-2953/

SPELBLOGGEN

Sista stunden med Jonas

... ett par frågor till, sen är han fri.

Som stor serievän – tycker du det finns något bra tv-spel på en serietidningslicens? Eller är det som med film och spel – att det är svårt att få det att klicka?
- Tycker det finns rätt många seriespel som klickar. Tror att en viktig skillnad mellan seriespel och filmspel är att seriespelutvecklare oftare gör något helt eget av grundmaterialet, medan filmspelutvecklare tar en film och försöker välja Save as game. Svenskutvecklade The Darkness tycker jag är smått fantastiskt, och så finns ju X-men på arkad, Marvel vs. Capcom, Turtles på SNES, Batman på NES, Turok på N64 med flera. Seriespel som är på gång och känns lovande är Marvel Ultimate Alliance 2 och Batman: Arkham Asylum, så framtiden känns rätt ljus. Är även intressant att relationen mellan serier och tv-spel på senare år börjat gå åt båda håll, och att det dyker upp fler och fler bra serier baserade på tv-spel - Dead Space, Halo, Gears of War och Prototype är exempel på tv-spelsserier som fått positiv kritik överlag.


Om du bara fick välja ett spel att ta med till en öde ö (som hade alla konsoler, nätverksuppkoppling, oändligt med ström och diverse bekvämlighetsinrättningar samt mat och dryck) – vilket spel skulle det vara?
- Rent logiskt så borde jag väl ta World of Warcraft som uppdateras och förbättras hela tiden. Skulle ju även ha rätt gott om tid att spela det. Alternativt så tar jag Puzzle Bobble.

Slutligen: vilket utannonserat spel ser du obarmhärtigt mycket fram emot?

- Mass Effect 2, utan tvekan.

Tack så mycket Jonas för att du tittade förbi.