Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 23:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/spelbloggen/2009/06/29/hot-hot-hot-4026/

SPELBLOGGEN

Hot hot hot

Jag vet inte hur ni har det, men här är det varmt. Sitter i mitt vidöppna fönster och äter en piggelin. Det känns som att jag bränner mig under fotsulan – men jag vill inte titta efter. På ett sätt är det lite jobbigt – men på ett annat så är jag mer än nöjd. Sommaren kom till slut. Och det verkar som att jag får vara med!!
Detta är det fina i att jobba hemifrån. Att kunna sitta i det vidöppna fönstret och äta glass. Det kunde jag inte i förmiddags, när jag började dagen på redaktionen. Men nu är det fritt fram för fönster (och potentiella brännsår under foten).
Det går dock inte att spela något i min fönsterkarm. DS, PSP och iPhone blänks bort av solen. Tv:n är för långt borta och vid datorn min sitter jag inte spelmässigt. Trist kanske. Men eftersom den ordinarie spelsidan i papperstidningen (som ni brukar kunna hitta på fredagar) som vanligt är ur funktion under sommaren så har jag inget måste att ta mig an i spelväg. Vilket ger spelsurfning istället.
Och där hittar jag en artikel på gamesindustry.biz om att Bioware och Mythic funtar på att kicka igång ett projekt där de co-utvecklar ett spel.
Detta tycker jag är en spännande tanke.
Samarbeten är ju rätt vanligt inom de flesta områden. Framförallt inom kreativa områden. Men jag kan inte på rak arm komma på något samarbete mellan spelstudios. Kan ni?
Spontant så gillar jag tanken på ett co-utvecklat spel. Två olika spelstudios som möts: två kulturer, två visioner om vad som gör bra spel. Ett spel.
Man skulle ju också kunna tänka sig att till exempel Keita Takahashi (Katamari Damacy, Noby Noby Boy) skulle gästspela på olika spelstudios. Typ Keita goes Bungie.

Eller nått.