Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM i mitt hjärta

Globen 20.15

Rysarmatcherna i handbolls-VM avlöser varandra. Men det råder knappast någon VM-yra i kungliga huvudstaden. Inte så konstigt kanske med tanke på att inte en enda match spelas i Stockholm. Norrköping, Linköping och Skövde duger bra. Resten avgörs ännu längre söderut med Malmö som sista spets.

Stockholm säger sig vilja ta upp kampen med Göteborg som den stora arrangörsstaden. Att Göteborg fortfarande ligger tre steg före Stockholm är ingen nyhet, men nu är till och med Malmö på väg att gå förbi.
Visst hade Globen funkat som arena för finalspelet. Men som vanligt vaknade man för sent och blev helt utan.

Men det stora problemet är inte bara de stora mästerskapen. Det saknas en acceptabel arena för något mindre evenemang, en modern hall för kampsportsgalor, innebandy, ja, handboll också för den delen.

Frågan man ställer sig är varför lilla Larvik i Norge och Herning i Danmark har multihallar som tar 6–7 000 åskådare när miljoner stockholmare får nöja sig med Eriksdalshallen från slutet av 1930-talet, en sliten hall som med lite god vilja tar in 2 600 åskådare.
Men tre sprillans fotbollsarenor ska vi ha.

lars.grimlund@dn.se