Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2011/03/28/norrtull-16-00/

STHLM i mitt hjärta

Norrtull 16.00

Rätta artikel

Jag vet att jag har det bra när medierna fylls av krig och katastrofer och mitt stora bekymmer är hur jag ska kunna se matchen. Det är mycket nu. De stora europeiska fotbollsligorna ska avgöras, i Champions League-slutspelet kämpas om titeln bäst i Europa. Lägg därtill det svenska hockeyslutspelet och att den allsvenska fotbollen har premiär i helgen.

Jag kan se framför mig hur några tv-direktörer nu vrider sig, skrynklar tidningen och utbrister: ”Jamen hur svårt kan det vara? Beställ våra tv-kanaler!” Men ... om livsmedelshandlarna funkade som tv-bolagen skulle det låta så här: ”Jaså, du vill köpa en liter mjölk. Då måste du också köpa fem kilo potatis, ett storpack köttbullar, tre stora chipspåsar, en blodpudding och fem liter mineralvatten med violsmak.” Mors!

Alternativet heter sportbarer. Men de saknar helt själ. Favoritlaget där heter Mammon. De borde tvingas deklarera några sympatier. Typ här visas alltid Djurgården, Arsenal, Bayern München och Real Madrid. Men i stället visar huvudstadens barer alltid samma match; den de tror drar in bäst pengar.

Jacques.wallner@dn.se