Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM i mitt hjärta

Vitabergsparken 12.15

Det här är historien om hur den enes fåfänga blir den andres förnedring. Den fåfänga (jag) lät mig smickras, uppraggad som hårmodell i Sturegallerian. Frisören, från Paris, förförde med elegant fransk page.

Så kom det sig att uppdraget som valpvakt kom på skam. Åh underbara valpen, från den öde östgötska slätten, centrum i världen och ”sämst på valpkursen”. Den andre (Ida) kallas in och får börja med eldprovet att rasta den söta labradoren. Ah, perfekt, hundtricket, tänker intet ont anandes Ida. På vägen till Seveneleven går allt bra. Men med skvimpande kaffe­latte i ena handen och med valp som ska hoppa upp på alla mötande börjar bitarna falla på plats. Den skojigaste scenen – för en utomstående – måste ha varit när dagisutflykten i Vita­bergsparken trasslade in Ida i kopplet samtidigt som kaffet hälldes ut. Efter en halvtimme utan bajsning ger hon upp, varpå det första som händer inne på gården är att valpen bajsar i rabatten och föreningens trädgårdsansvarige givetvis kommer fram.

”Alltså, jag tycker inte det är så fräscht att du rastar hunden i vår rabatt.”