Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM i mitt hjärta

Odenplan, kl 19.45

Förutsättningarna är de bästa. Vi är fyra brudar som möts på ett mysigt franskt ställe i Vasastan. Det är löningsvecka och baren myllrar. Scenen skulle kunna påminna om en ur hyfsat glamorösa vänskapsserien ”Sex and the city”.

Uppställning: Kvällens svar på seriens Samantha är närmare 50. Hon är den ständiga singeln med en lång rad omöjliga affärer bakom sig som gärna går ut på krogen ensam och lär känna nya människor.

Miranda är framgångsrik i yrket, har stor integritet, vuxen dotter och en ny spännande kärlek.

Charlotte har nyss fått barn, flyttat till större lägenhet och är redan gravid igen. Och så Carrie, det får bli jag eftersom det är jag som är krönikör haha. Jag är inte bara populär och framgångsrik – jo jag har även ett brinnande intresse för höga klackar.

Men var hamnar vi om inte i förlossningsträsket. Den och den höll på si och så länge, sen sprack hon på bredden och tvären från den ena kroppsöppningen till den andra hela vägen runt, och även om vi befinner oss mitt i ”the city” så något sex kommer det för den och den förmodligen aldrig mer att bli tal om.

maria.ringborg@dn.se