Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-15 09:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2012/03/17/sodermalm-kl-13-25/

STHLM I MITT HJÄRTA

Södermalm kl 13.25

Marsångest i år igen.

Det torra ljuset plockar fram gråskalorna. Fönstren borde putsas, de grå hårstråna piggas upp och är inte till och med huden i ansiktet grå? Nu är kylans och mörkrets tid förbi, när ursäkten att stanna hemma på soffan med en god bok och en påse lakrits höll. Nej nu ska vi sitta och frysa på uteserveringar i alldeles för tunna vårjackor och få koffeinchock av alldeles för mycket kaffe. Om nu någon ringer till stackars lilla mig.

Våren är nämligen tiden när hela tillvaron ska ut i ljuset. Är det bara jag som dragit mig tillbaka de senaste månaderna? Alla andra blir visst medbjudna på picnic, de har hur många vänner som helst, snygga är de också, och om inte nyförälskade så har de åtminstone dundersöta ungar som flashas på fejsbook dagarna i ända.

Jag frossar i självömkan, men sen tar jag mig i kragen. Slingar håret, klipper av det, låter mig peelas i ansiktet, mjuka händer pillar mig i håret, masserar mina spända käkar och till slut känns det nästan okej. Jag hör av mig till vänner, bokar in middagar och börjar umgås med folk igen.

Våren ger en hård spark där bak - men med nyvaket fall framåt.