Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 09:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2012/04/02/bondegatan-kl-21-25/

STHLM i mitt hjärta

Bondegatan kl 21.25

Försöker läsa Torgny Lindgren men det går sådär. Ljuden från sportbaren nere på hörnet är alltför lockande. Blev det mål nu? Var det Zlatan? Eller kanske Messi? Överger Västerbotten, väljer den trevligare puben en bit längre upp på gatan. Pedigree bitter, trångt, två män intill mig i samspråk. – Jag bryr mig egentligen inte om fotboll, men Zlatan är ju som Björn Ranelid, säger den ene. – Va? –  Som Björn Ranelid! Vet du att han är hedersmedlem i Malmö FF? – Äh du, kan du passa min öl. Jag måste gå på damernas, säger den andre. Xavi skjuter, Nesta är trött, Puyol gestikulerar. Dani Alves, hårt pressad vid egen hörnflagga, vägrar slå bort bollen. Det hade aldrig Nigel Winterburn gjort. Tvekat, alltså. Tillbaka från damernas: – Har du sett Jessica här? – Nej, hon har ju dragit till Göteborg. – Göteborg? Nyss, eller? – Nää, det var flera veckor sedan. – Jaha. Annars bor hon ju på Norr Mälarstrand. – Jessica? – Ja, hon har en stor båt där. På Norr Mälarstrand. –  Nej, vafan, Jessica bor ju i Bagarmossen. – Okej… Då måste det vara en annan Jessica. Äh, skål då!