Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 04:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2012/04/13/master-samuelsgatan-10-30/

STHLM i mitt hjärta

Mäster Samuelsgatan 10.30

Det ska vara vår. Därför: ballerinaskor, vadlång cigarettbyxa, blå, tunn parkas. Vårvindar friska ger dock huden ett blåaktigt skimmer. I dag ska jag och hundratals till titta på nyaste gallerian i stan. Den är inte ljus och luftig, snarare lite prångig och mörk i gångarna men med öppna torg av restauranger, utspridda som kluttar här och där. Det luktar lite mat och nybyggt. Stället påminner om Chelsea Market i New York och jag känner mig såklart otroligt mondän och cool som kan dra den liknelsen. Vid ingången till den allmänna toaletten sitter en dam och stickar, precis som utomlands. Men hon har ingen liten skål med mynt framför sig, toalettbesöket är gratis. Pluspoäng! Spolning och kranar är automatiska. Men inte låset, det var bara trasigt. Visade det sig. Det finns en gullig liten miniatyrtoalett för barn. Det är kallt ute och jag har tid över. Jag äter mig igenom tre av matställena. Tapas på ett ställe, dim sums på ett annat och så vanlig fika på ett tredje. Efter några timmar går jag ut i kylan. Mätt och belåten, men utan att ha handlat med något hem. Värme, toa och mat. Räcker fint för mig. Men räcker det för att bära ett köpcentrum?