Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 01:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2012/04/19/stockholm-ar-2012/

STHLM i mitt hjärta

Stockholm år 2012

Kungsträdgården, Fjällgatan, Långholmen, Högalidskyrkan, moskén vid Björns trädgård, Dramaten, Södra teatern, Slussen (absolut!), Fasching, Kungsgatan, Kulturhuset, Mariatorget, Rosendals trädgårdar, Slottet och Riddarfjärden .

Gamla stan, Södra bergen, Medborgarplatsen, Söderstadion, Globen, skogen runt Judarn, strandvägen från Alvik till Nockebybron, Djurgården, Sergels torg (faktiskt!), Moderna museet, Skärholmens centrum, den iranska krogen i Akalla, Operan och Stadsteatern.

Kaknästornet, Vetekatten, ekobutiken Källan vid Bromma­plan, Karlaplan, alla ”gräsmattor” på Gärdet, Ulriksdals slottsteater, Drottningholm, falafelstället i Fittja (de är supergoda), Strindbergsmuseet, Waldemarsudde, Fåfängan, Färgfabriken, alla fria teatergrupper och Hornstull (i väntan på medelklassens definitiva intåg).

Strandpromenaden längs Årstaviken, Nytorget, Reimersholme och så en vandring längs Sveavägen, denna pulserande stadsboulevard. Starta vid Kulturhuset och fortsätt via Konserthuset och Hötorget (med alla frukter och grönsaker), slink in i Adolf Fredriks kyrka och lyssna på ett föredrag i ABF-huset. Sedan en fika eller en måltid på ett kafé eller en restaurang.

Stockholm är fantastiskt – alltid och året om!