Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 14:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2012/04/20/fridhemsplan-kl-1545/

STHLM i mitt hjärta

Fridhemsplan kl 15:45

Det blåser fortfarande småkallt, riktigt aprilväder. Men man har aldrig roligare än vad man gör sig, som det svenska ordspråket säger.

Så jag kränger på mig rocken, tunna strumpor och lågskor och beger mig på jakt efter värme. Jag börjar med klädbutiker som är fulla med badkläder och sandaler. Inget för mig, som vägrar bada om vattentemperaturen är under 30 grader Celsius.

Bläddrar igenom tidningsbutikens hyllor, många bikini här också. Unnar mig några färgglada magasin. Dem ska jag läsa i fåtöljen hemma. Samtidigt kan jag blicka ut genom fönstret ned på gatan och se människor skyndsamt ta sig fram i duggregnet.

Vädret är en av de viktigare faktorerna för att vi ska shoppa. Är det varmt på våren köper vi sommarkläder, är det regnigt på sommaren åker vi till köpcentret i stället för stranden.

Nu tänker du kanske, allt handlar inte om att handla. Nej, det är sant. Men hur mycket hushållen konsumerar visar också på vad de tror om framtiden och påverkar landets ekonomi.

Till sist unnar jag mig något riktigt somrigt – en skopa glass på den lokala gelaterian.

lilian.almroth@dn.se