Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 05:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2012/06/01/sockenvagen-kl-18-55/

STHLM i mitt hjärta

Sockenvägen kl 18.55

Rätta artikel

Gullregn! Vilket ljuvligt skyfall. Kaskader av gula blommor kantar vägen från ena rondellen till den andra.

Här kunde jag ha brustit ut i än mer naturlyrik, som en fortsättning på förra Stockholmsspaningen. Stadens invånare vet att det finns att ösa ur. Vi har kunnat njuta av hägg, äppelblom, syren och gullregn nästan samtidigt. Att döma av läsarmejl har många förundrats över försommarens underbara skönhet.

Men nej.

Det blir inga fler spontana kärleksförklaringar till denna årstid från mig. En närstående fyra­årings första och akuta astmaanfall samt ett sex timmar långt besök på sjukhuset senare ser jag bara giftgulgröna drivor av antraxpulver vart jag än går.

Går och går, förresten. Vaggar är en bättre beskrivning. Det är inte av ointresse för omvärlden som Stockholmsbetraktelserna kommer från samma förort två gånger i rad. Man kommer inte så långt i mitt höggravida tillstånd.

Men snart ska jag uppleva Stockholms alla möjligheter. Det var väl inte så jobbigt egentligen, det där att aldrig få sova? Klart jag orkar utnyttja föräldradagarna till att vidga mina vyer, det är ju bara en liten vagn att dra på.

Minnet är kort. Och tur är väl det.

virve.hedenborg@dn.se