Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 23:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2012/06/08/drottningholmsvagen-kl-9-37/

STHLM i mitt hjärta

Drottningholmsvägen kl.9.37

Rätta artikel

Ljuden får magen att vända sig. Tjutande däck från en bil som tvärbromsar, tätt följt av en duns. Sedan metall som skrapar mot asfalt. En röd Toyota har kört på en cyklist mitt på övergångsstället. Ur bilen kliver en äldre herre i jägarhatt. Samtidigt reser sig cyklisten, en svarklädd kille I 25-årsåldern, mödosamt upp. Han blöder från ett elakt skrubbsår på vänster knä, men tycks i övrigt oskadd. Med cykeln är det sämre ställt. Bakhjulet har formen av en åtta och det förvridna styret pekar rakt upp mot himlen. – Hur fan kör du?! Jag kunde ju ha dött ju! Cyklistens ögon lyser av chock och vrede.

– Jag … jag kunde inte, stammar bilisten, men avbryts av en taxichaufför.

– Jag såg allt, säger han med adress till cyklisten. Du cyklade mot rött ljus på övergångsstället. Jag ringer polisen. Cyklisten sjunker ihop lite. – Vi behöver väl inte blanda in snu … polisen? Han vänder sig mot bilisten med en blick som nu är mer vädjande än ilsken. – Inte för min del, svarar jägarhatten efter ha inspekterat fronten på sitt fordon. Taxichaffisen rycker på axlarna och återvänder till sin droska. Åskådarna skingras. Bilkön börjar långsamt ringla framåt igen. Cyklisten haltar sorgset bort mot Alvik.

Sigge Anderberg