Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 21:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2012/06/15/operan-kl-18-59/

STHLM i mitt hjärta

Operan kl 18.59

Rätta artikel

Någon minut kvar till kvällens föreställning av baletten ”Sylfiderna”. Musikerna i orkesterdiket i operahuset vid Gustav Adolfs torg har stämt sina instrument och snart ska dirigenten lyfta taktpinnen. I stolen bakom mig sitter en liten pojke i knät på en äldre man. Pojken är kanske tre år, klädd i skjorta och slipover. Mannen tycks vara hans morfar eller farfar. – Min pappa kommer att bli förvandlad till häxa, utbrister den lille pojken plötsligt och pekar mot scenen. Innan första akten börjar hinner jag svara att det låter väldigt ruggigt. Så hör jag pojken viska att det känns lite otäckt. Baletten ”Sylfiderna” handlar om James som blir förförd av en kvinnlig luftande på sin bröllopsdag. Av häxan Madge får han en sjal att hålla fast henne med, men när han försöker göra det faller hennes vingar av och hon dör. I en scen i baletten dricker den lille pojkens pappa av trolldrycken häxan kokat ihop. I pausen är pojken ivrig att få komma bakom scenen och träffa sin pappa. Efter föreställningen applåderar han ivrigast av alla. Han tycks vara en mycket stolt son.