Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 05:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2012/06/19/odengatan-kl-18-10/

STHLM i mitt hjärta

Odengatan kl 18.10

Rätta artikel

Det var en stressig dag, jobba undan en massa måsten, hämta sambon och skynda ut till Åkersberga. Vi var bjudna på en flickas allra första födelsedag. På väg dit passerar vi Vasaparken där jag tagit en bild på Astrid Lindgren. Jag minns hur min dotter Emma ”Pappa gråter du än?” höll koll på tårflödet när jag snyftade mig förbi de första kapitlen i ”Bröderna Lejonhjärta”. I Åkersberga blev det tårta, kaffe och glada skratt. Gabriella föddes för tidigt och hennes väg till livet gjorde jag en gång ett reportage om. Dagen efter var det läge för motion efter det kaloririka kalaset. Paddlade ut på Lilla Värtan. Lidingö tronade framför mig i solgasset. Där bor Kjell Brockman med hustrun Maj-Britt i ett trivsamt hus. De har två söner och flera barnbarn. Det vet jag för att jag har gjort ett reportage även om dem. På vägen hem efter paddlingen passerade jag Klara sjö där Lotta hittades död efter en överdos. Glada, varma, intelligenta Lotta. Vars historia jag en gång också berättade om. Och så håller det på. Ett gathörn. En kajkant. En ö. Fysiska platser som väcker minnen om alla intressanta mänskliga möten som arbetet skänkt mig genom åren. Möten och människor som alltid lever kvar.