Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 11:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2012/06/26/borgmastargatan-kl-23-55/

STHLM i mitt hjärta

Borgmästargatan kl 23.55

Rätta artikel

Lila midnattshimmel och yngsta dottern, som är ett par centimeter längre än jag, har lagt armen om min axel och är i färd med att ge mig ett gott råd i en sak som jag har fått fullständigt om bakfoten. I sommarnatten lurar alltid något runt hörnet. Men inte var vi beredda på att möta det råa hatet när vi svängde ner på Borgmästargatan. – Era jävla lebbor. – Flator. Och det är ingen ­komplimang, det ska ni ha j-t klart för er. – Sådana som ni borde prova ... Ordet på tre bokstäver studsar mellan fasaderna. För att lätta på trycket viskar dottern: – Erkänn nu mamma att du tycker att det är lite roligt att han tror att jag är ihop med dig. Vi ler åt mina ständiga åldersnojor. Trollet från nätets hatsidor hade tagit kropp i en helt vanlig snubbe, som fortsätter ut på Folkunga­gatan. Var han full, dumpad och olycklig? Påtänd, eller sjuk? Det spelar ingen roll. Hat gör ändå ont.