Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 23:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2013/02/07/fotografiska-kl-13-00/

STHLM i mitt hjärta

Fotografiska kl 13.00

Min bror och två kusiner jag inte träffat på länge ska ses på Fotografiska museet. Jag är något tidig till mötet. Tar därför en promenad längs med vattnet bort mot terminalen där jättefartygen ligger i kaj en stund i väntan på att få ge sig ut på Östersjön. En överförfriskad man som anlänt från Helsingfors kommer emot mig och säger att han är otroligt full.

Jag konstaterar att så nog är fallet och visar den unge mannen åt vilket håll city ligger. Inne på museet väntar bror och två kusiner. Vi är alla uppemot, i mitt fall till och med över, två meter långa. Det väcker en viss uppståndelse i kassan.

Vi tar en räksallad och något att dricka i restaurangen. Genom det enorma fönstret ser vi färjorna passera mellan Slussen och Djurgården. På andra sidan vattnet ligger Gröna Lund i väntan på att välkomna nästa säsongs nöjeslystna barn, unga och gamla.

Vi pratar om då och nu, om döda föräldrar och älskade barn, om politik och annat. Efter några timmar reser vi oss och tittar på David LaChapelles bilder. Han har skapat en egen värld med folk av alla kön, hudfärger, kroppstyper och åldrar.

Det blev en bra söndags­eftermiddag.

thomas.lerner@dn.se