Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-03 14:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2014/03/01/berzelii-park-21-25/

Sthlm i mitt hjärta

Berzelii park 21.25

Oskar Linnros giggar på Berns och ­lokalen är full av unga män i mössor och unga kvinnor som tar selfies. Jag frågar min vän om jag stör mig på innemössorna för att jag börjar bli gammal och han bekräftar nickande att så är fallet.

Det är en fin spelning. Linnros är ingen Jonathan Johansson – en av kvällens gäster – men han sjunger väldigt mycket bättre än första gångerna jag hörde honom live och sitter dessutom på en vacker låtskatt.

För en turnéavslutning är det något uddlöst, trots att den kolossalt populäre Jason ”Timbuktu” Diakité dyker upp två gånger om. I publiken viskas det om att Oskar Linnros exflickvän Veronica Maggio eventuellt kommer visa sig och jag far i väg i tankar om att Linnros kunde sätta sig vid pianot och inleda med sin version av ”17 år” och så skulle hon kliva ut och ta över, till ­auditoriets högröstade förtjusning. Så blir det inte.

I stället är det Seinabo Sey, denna oförlikneliga 23-åring, som riktigt lyfter kvällen. Hon har en jättehit bakom sig, Magnus Lidehäll-producerade ”Younger”, och måste just precis nu vara landets bästa sångerska. Hon dansar och ler, älskar scenen och rummet – och får massiv kärlek tillbaka.

Jag vill egentligen bara säga tack.