Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-23 08:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2014/05/08/sodermalm-kl-09-41/

STHLM I MITT HJÄRTA

Södermalm kl 09.41

Jag tänkte först skriva något om att jag varit på kurs om hur man klarar en gisslan­situation och försöka avsluta med något vitsigt om att upplevelsen – sitta obekvämt i timmar och få dålig mat – mest liknade en resa med Ryan Air. Minus huvan över huvudet förstås. Men så fyllde jag år och fick i stället en impuls att skriva en hälsning:

Hej mamma!

Din yngste son har nu fyllt 50, är inflyttad stockholmare, bor på Södermalm, gift med Christina, har en dotter, Emma, och en bonus-son, Ludvig. Hon är 16 och han är 19 år. Vuxna men ändå barn. Emma är så lik dig att det ibland gör ont att titta på henne. Envisa och stolta barn. Du hade älskat dem båda.

I år skulle du ha fyllt 74. Kanske hade du tagit det där körkortet. Kanske kunde jag lura med dig på en paddeltur runt Kungsholmen? Du skulle ha älskat den här stadens gröna parker och blåa vatten.

Paul Hansen

Du skulle ha dansat på Nalen.

Jag fyllde just år och tänker på dig. Nu har alla dina tre barn blivit äldre än vad du var när du slutade leva. Jag ville bara skriva att vi saknar dig och önskar att du vore här. Tack för de underbara 49 år du gav oss.

Hälsa pappa!