Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-04 15:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2014/06/02/tegelbacken-kl-8-30/

Sthlm i mitt hjärta

Tegelbacken kl 8.30

Det görs mycket för att förbättra framkomligheten för cyklister i Stockholm, även om jag väl inte är ensam om att ha upplevt att en cykelbana plötsligt bara upphör.

På vissa platser kan man dock med fog fundera på hur de ansvariga tänkt, om de nu tänkt alls.

Tegelbacken är ett sådant ställe.

Den som är på väg mot Stadshuset eller Vasagatan leds ned i tunneln under Vasabron. Det finns en skylt om att hälften av utrymmet är för cyklister och den andra halvan för fotgängare. Men vad är vad? Ingen verkar veta.

Väl ute ur tunneln blir förvirringen än större. Det går inte ens att gissa sig till om man är på en cykelbana, ett promenadstråk eller bara på en öppen plats som kryllar av gående, cyklande, springande och sittande människor.

Någon tid att fundera över var man är ges dock inte innan det är dags för nästa utmaning: att försöka ta sig upp på cykelbanan som leder en under Söderleden.

Det är inte lätt, men det finns i alla fall markeringar i marken som talar om att det är just en cykelbana man är på. Och vid det laget är man tacksam för det lilla.

Per Ahlin