Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 00:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2016/10/21/hagaparken-14-50/

STHLM i mitt hjärta

Hagaparken 14.50

Vi sågs, vi pratade, vi grälade

Jag har lagt ner.

Jag går genom Hagaparken med en vän, det är inte första gången jag hör liknande ord – flera vänner har tappat lusten att leta efter partners på nätet. De har lagt ner, eftersom samtalen aldrig kommer i gång. Intresset dör innan det ens fått möjlighet att vakna.

Och att dejtinglusten dör är inte så märkligt när det är väldigt få själar som visar upp sitt riktiga jag på dejtingapparna.

Alla tränar. Check. Alla gillar mysiga middagar. Check. Alla tycker om promenader. Check. Alla älskar att skratta. Check. Finns det NÅGON som detta inte stämmer in på?

Jag har nog aldrig fallit för en kille för att vi tyckte om samma saker. Det är ju först när folk tycker olika som samtal uppstår och som ett riktigt möte tar plats. Det är då det hettar till, det är då äkta känslor får härja vilt – nävar kan drämmas i bordet, skratt eka som får övriga på en restaurang att vända sig om och undra vad som pågår.

Min vän Brian var en dejt. Vi sågs, vi pratade, vi grälade. Tycke uppstod snabbt, vi gillade att hänga, att diskutera allt och vi kunde vara så oense om världsläget att jag i affekt var på väg att säga upp bekantskapen. Det enda som saknades mellan oss var den rätta attraktionen och vi beslöt oss tidigt för att vara vänner – och han är en av de finaste vännerna jag har.

Så lösningen är inte att lägga ner. Lösningen är att våga visa vilka vi egentligen är. Och uppstår inte fysisk attraktion så kan det ändå bli en fin vänskap.

Caroline Cederquist

Caroline Cederquist är nyhetschef på DN Sthlm och föredrar öppna, ärliga samtal.