Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 03:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmimitthjarta/2016/10/31/liljeholmen-18-50/

STHLM i mitt hjärta

Liljeholmen 18.50

Jag är trött på att bli kallad lilla gumman

Klockan har inte ens slagit sju, men det är redan helt svart utanför lägenhetsfönstret. Hösten har kommit till huvudstaden och ingen njuter mer än jag.

Ja, jag är en sådan där störig person som tycker det är mysigare än mysigast med de friska höstvindarna som biter tag i mina kinder när jag promenerar över någon av Stockholms alla broar. För att inte tala om hur uppspelt jag blir när jag ”måste” ta bussen ut till Ingvar Kamprads varuhus i Kungens Kurva för att fylla på förrådet av värmeljus.

Men det är inte något av ovanstående som får det att pirra löjligt mycket i magen varje år när mörkret faller och träden på min innergård ändrar färg.

Strax efter att sensommaren övergått till höst infaller nämligen min födelsedag. Och tro det eller ej, det är inte bara presenterna som lockar. Jag älskar att bli äldre.

Många av mina kompisar har haft åldersnoja ända sedan högstadiet. Själv förstår jag ingenting.

Jag vill bli gammal. Jag vill lära mig saker, samla på mig erfarenheter. Jag är trött på att bli kallad lilla gumman när jag berättar att jag är född 1989 och jag vill slippa bli skrattad åt när jag säger att det enda jag minns från fotbolls-VM 1994 är att Tomas Brolin hade en rolig hatt på sig under firandet i Kungsträdgården.

Nej, inte ens det faktum att jag då och då hittar små vita hårstrån på mitt huvud kan ta ifrån mig glädjen över att jag nu kan lägga till ett år av livserfarenhet på mitt cv.

Britta Persson

Britta Persson är webbredaktör på Dagens Nyheter och njuter av att det nu bara är tre år kvar till hon fyller 30.