Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM i mitt hjärta

S:t Eriksplan 23.30

Ett gott skratt före läggdags fungerar utmärkt

Vi skulle gå ut på stan en helg, den vita månaden till trots. Man kan ju för all del beställa en kaffe en halvtimme innan midnatt på en bar och vänta i en kvart för att personalen måste sätta i gång kaffemaskinen som står i något hörn.

I väntan fastnade vi i stället framför Youtube. Främst med ett klipp på en man som ramlar i nio sekunder när han skottar snö. Han lyckas till slut styra upp balansen. Efter nio sekunder, alltså. Nio sekunder är en lång tid att snubbla.

Att någon lyckats fånga sekvensen på film och sedan laddat upp det på internet ser jag som en gåva. Vi spelade klippet igen ett par gånger. Kanske sju.

Snubbelhumor. Jag har förstått att detta är en något missaktad typ av humor? Det grundar jag till viss del på reaktionerna när jag ohejdat skrattar högre åt den fumlige Kramer än den neurotiske George under Seinfeld-tittning i grupp.

Men jag tittade på snubbelklippet igen innan jag skulle somna. Okej, det var fem gånger.

Tydligen ska man dock undvika att titta på digitala skärmar en stund innan man ska sova. I grunden rimligt. Men att fnissa en stund innan sömnen fungerade faktiskt alldeles utmärkt. Har inte sovit så gott sedan jag kom hem från Arvikafestivalen 2007.

Så tittar jag på klippet på tunnelbanan en morgon. Tyvärr går det inte att titta på det utan att skratta, vilket jag tydligen också gör. Ljudligt, av blickarna från mina för mig okända medresenärer att döma.

Men in till redaktionen kom jag, glad. Så blev det en bra dag också.

Sofie Österström

Sofie Öster­ström är reporterpraktikant på Dagens Nyheter och skrattar åt snubblande män och mörk, brittisk humor.