Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 11:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sthlmsval/2010/02/26/stanga-diskussionen-ar-sista-utvagen-6491/

STHLM:S VALBLOGG

Stänga diskussionen är sista utvägen

Många har varit kritiska till att vi i tisdags stängde av möjligheten att kommentera artikeln Segregationen klyver Stockholm. Det kan jag ha förståelse för. Att stänga av läsarkommentarerna är en mycket trist åtgärd, en sista utväg, som vi dock till slut var tvungna att ta till. Det här är våra skäl.

Forumet hölls öppet i fyra timmar och ett stort antal personer deltog. Många framförde kritiska synpunkter på invandrings- och flyktingpolitiken. De flesta höll sig inom forumets regelverk. Vi arbetade själva aktivt i kommentarsfältet med att försöka förklara vad som gäller.

Tyvärr höll det inte i längden. Ett antal personer saboterade diskussionen för övriga genom att bryta mot de enkla regler vi har. Vi försökte länge städa bort övertrampen, men det finns en gräns för hur stora resurser vi kan lägga på att moderera inlägg. Den överskreds till slut.

För tydlighetens skull - detta är vad som gäller för våra läsarkommentarer:

Ja, man får framföra kritik mot invandrings- och flyktingpolitiken.
Ja, man får argumentera för att Sverige borde ta emot färre invandrare och flyktingar.
Ja, man får uttrycka sympatier för Sverigedemokraterna.
Nej, man får inte påstå att personer av en viss nationalitet eller med en viss religion eller hudfärg är kriminella, lata eller ohederliga. Det kallas för hets mot folkgrupp och är olagligt i Sverige.
Nej, man får inte uppmana till brott.
Nej, man får inte ägna sig åt personangrepp eller förolämpningar.
Nej, man får inte använda svordomar eller obscena uttryck.

Här finns reglerna i sin helhet.