Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 03:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/svenskarnebloggen/2010/02/11/feministisk-representation-6176/

BASKE MIG!

Feministisk representation

I Baske Migs serie med partiledare har turen nu kommit till Feministiskt Initiativs talesperson Gudrun Schyman. Bengt Östersjö gör som vanligt en ingående analys.


Östersjöanalysen
Gudrun, ständigt denna Gudrun. Man måste ändå beundra hennes kämpaglöd som aldrig tycks slockna. Ända sedan tiden i Marxist-Leninistiska Kampförbundet har Gudrun rakryggat stått upp för samhällets orättvisor på representationsplanet. Resan via Vänsterpartiet Kommunisterna sedan Vänsterpartiet
och nu Feministiskt Initiativ har förmodligen varit extremt tuff då bidrag från skattebetalare och tidigare forna östblocket kanske inte alltid täckt upp för kostnaderna denna kamp kräver. Det är mycket modigt att gå till val med representationsfrågan som den mest prioriterade frågan. I september får vi se om det håller hela vägen.


Sven Östersjö
Politiskt sakkunnig