Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 20:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/teknikbloggen/2011/05/25/facebook-samarbete-nasta-for-spotify/

TEKNIKBLOGGEN

Facebook-samarbete nästa för Spotify?

Sean Parker, delägare i Facebook och dessutom delägare och styrelseledamot i Spotify, sa tidigare idag att USA-lanseringen av den svenska musiktjänsten kan ske i sommar. Och nu skriver amerikanska Forbes att Facebook och Spotify förbereder ett samarbete, där kopplingen mellan de två blir betydligt starkare än idag.

För ganska exakt ett år sedan tog Spotify de första stegen mot en social upplevelse, när Facebook-vännernas spellistor dök upp i musiktjänsten. Ryktet som nått Forbes talar om utökade funktioner, som att se vad vännerna lyssnar på just för tillfället och att kunna lyssna på samma musik samtidigt. Funktionerna i sig känns som en naturlig utveckling för Spotify. När jag intervjuade Gustav Söderström, produktchef på Spotify, för ett år sedan sa han:

"Jag tror att musik egentligen alltid har varit väldigt socialt. Det finns en anledning till att man skruvar upp stereon på en fest och börjar dansa. Men med de tekniska lösningarna som funnits har det inte gått att dela musikupplevelse på det sättet via nätet tidigare."

Det ska bli spännande att se om Forbes källor har rätt, och om lansering av de nya funktionerna sker så snart som inom några veckor.