Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 02:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/teknikbloggen/2011/06/29/googles-facebook-utmanare-ska-ge-battre-kontroll/

TEKNIKBLOGGEN

Googles Facebook-utmanare ska ge bättre kontroll

Så är den till slut presenterad, Googles nya tjänst som ska utmana Facebook. Ryktet har florerat under lång tid, men nu har sökjätten visat upp Google+ för första gången.

Än så länge  bara tillgänglig för inbjudna användare, så någon möjlighet att skaffa en egen uppfattning av hur den fungerar har jag inte haft. Men av blogginlägget hos Google att döma kommer tjänsten inte erbjuda några fundamentala nyheter i jämförelse med Facebook.

Google har lagt mycket kraft på det faktum att vi människor ingår i olika umgängeskretsar. Vi har våra kollegor, vi har vår familj, vi har våra gamla barndomsvänner. Alla är personer vi vill hålla kontakten med, men utan att de för den sakens skull får veta exakt samma saker om oss. På Facebook finns möjligheten att dela in vänner i olika listor. Med funktionen Circles ser Google+ ut att göra det hela enklare och mer användarvänligt.

Andra funktioner är Hangouts, videosamtal där flera personer kan delta samtidigt, och Huddle, en slags gruppchatt för utvalda vänner. Och allt givetvis tillgängligt från både dator och mobiltelefon.

Om det här räcker i konkurrensen med Twitter och Facebook? För tidigt att säga, men det ska bli spännande att följa. Googles förra försök vad gäller sociala tjänster, Google Buzz, föll ju inte så väl ut.