Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Teknikbloggen

Två miljoner betalande Spotify-användare

I en intervju med amerikanska CNBC berättar Spotifys vd Daniel Ek för första gången hur många betalande användare företaget har: Två miljoner. Det skriver Financial Times reporter Tim Bradshaw på Twitter. Spotifys pr-avdelning vill inte ge några ytterligare kommentarer innan intervjun, som ska sändas klockan 19 svensk tid.

Stämmer uppgifterna innebär det att Spotify abonnemangsintäkter i åtminstone trakterna av 70 miljoner kronor per månad. I Sverige kostar billigaste abonnemanget 49 kronor, i USA 5 dollar, per månad. Men intäkterna bör rimligen vara större än så, eftersom månadsabonnemanget för dem som också vill kunna använda Spotify i sin mobiltelefon kostar 99 kronor eller 10 dollar.

Uppdaterat: Ett klipp med Daniel Ek finns nu på CNBC:s webbplats. PR-avdelningen på Spotify bekräftar uppgiften om cirka två miljoner betalande användare, men vill i nuläget inte ge några ytterligare kommentarer. Och det gick lite snabbt igår kväll när det här skrevs: Spotify har flera gånger tidigare pratat om betalande användare. I en intervju i Guardian i våras berättade Ek att miljonvallen var sprängd.