Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 22:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/teknikbloggen/2012/03/17/bilder-pa-katter-motar-natmobbing/

TEKNIKBLOGGEN

Bilder på katter motar nätmobbing

Hade aldrig tidigare hört talas om Emochan, men igår dök länkar dit upp i mitt flöde på Twitter, tillsammans med upprörda beskrivningar om hur unga tjejer hängs ut, beskrivs som horor och skrivs ner på massor av olika sätt.

När jag besökte sajten hittade jag en del exempel på detta, men mest annat. Bilder på söta djur, diskussioner om gamla barnprogram och annat harmlöst.

Idag dök nästa Emochan-relaterade länk upp i mitt flöde. Och plötsligt förstår jag var allt det söta kom ifrån. Hanna Fridén har dragit igång en Facebook-grupp som motkraft, och det är deltagarna i den som så står för allt det gulliga.

Så effektivt!