Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 23:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/teknikbloggen/2012/03/29/fem-procents-syn-men-anda-bilforare/

TEKNIKBLOGGEN

Fem procents syn, men ändå "bilförare"

I december skrev jag om bilar som styr sig själva. I veckan har Google, ett av företagen som bedriver utveckling inom området, publicerat en film på Youtube. Den visar hur Steve Mahan tar en sväng till tacorestaurangen för en burrito, och sen vidare till kemtvätten för att hämta sina rena kläder.

Det fascinerande i sammanhanget är att Steve Mahan bara har kvar fem procent av sin syn.