Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 10:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/teknikbloggen/2012/05/08/nar-kan-jag-installera-appar-i-min-kamera/

TEKNIKBLOGGEN

När kan jag installera appar i min kamera?

Att wifi-uppkoppling är på väg att bli en vanlig funktion i digitalkameror skrev Johan Smitt i förra veckan. Uppkopplingen gör det lätt att skicka bilder till Facebook och andra sociala nätverk på nätet, på samma sätt som vi vant oss att direktpublicera bilder från våra mobiltelefoner.

Men innan en nytagen bild lämnar mobilen har den många gånger tagit en vända i något bildbehandlingsprogram. Färger fixas till, bilden beskärs och så vidare.

Än så länge är redigeringsmöjligheterna i de flesta kameror däremot kraftigt begränsade. Jag undrar vilken av de stora tillverkarna som blir först med en öppen plattform som andra kan utveckla appar för. Det räcker med en titt på topplistan över de populäraste Iphone-apparna för att se att det finns en efterfrågan: Av de 100 bäst säljande apparna just nu är 8 bildhandlingsprogram.

På den stora elektronikmässan CES visade Polaroid upp en Android-baserad digitalkamera strax efter nyår. Än har SC1630 däremot inte dykt upp på marknaden.

Och varför inte ta steget fullt ut? Utrusta kameran med plats för ett sim-kort och sälj den tillsammans med ett dataabonnemang.

Det är ju trots allt på nätet bilderna till slut hamnar.