Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 08:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/teknikbloggen/2012/08/22/nikon-lanerar-android-kamera/

TEKNIKBLOGGEN

Nikon lanserar Android-kamera

När kommer jag kunna installera appar i min kamera, undrade jag i maj.

Den 27 september är svaret. Då börjar Nikon sälja S800c i Sverige, en ny kompaktkamera som kör Android 2.3 som operativsystem. Det innebär att man som användare får tillgång till stora delar av det utbud som finns i Googles programbutik Google Market, däribland många alternativ för att fixa till bilderna i efterhand. Tack vare att kameran också har wifi inbyggd kommer det att vara enkelt att ladda upp bilder till Facebook och Instagram. Det bör också vara möjligt att skicka upp korten till nättjänster som Dropbox eller Googles egen Google Drive och därifrån vidare till datorn.

Tyvärr får S800c däremot inte någon plats för sim-kort. Därmed krävs att man är i närheten av en trådlös basstation för att skicka upp bilderna till nätet. Med sjunkande priser på mobila bredbandsabonnemang är det nog bara en tidsfråga innan Nikon eller någon av de andra kameratillverkarna har en modell som också använder mobilnätet.

Rekommenderad prislapp för S800c är 4000 kronor. För pengarna får man en pocketmodell som tar bilder med 16 megapixlar, filmar i 1080p, geotaggar bilderna med den inbyggda gps:en och styrs via en 3,5 tum stor pekskärm.