Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 14:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/teknikbloggen/2012/08/30/appar-i-fler-kameror/

Teknikbloggen

Appar i fler kameror

I veckan arrangeras den stora elektronikmässan IFA i Berlin. Samsung och Sony är två av företagen som hunnit visa upp produktnyheter, och från båda företagen kommer kameror som användaren kan ge nya funktioner genom att installera program.

Galaxy Camera använder precis som Nikon S800c Android som operativsystem. Till skillnad från Nikon använder Samsung dock den senaste versionen av Android, 4.1. Kameran har dessutom 3G, vilket S800c saknar. Därmed kommer man kunna ladda upp bilder till nätet även när man inte är i närheten av ett trådlöst nätverk.

Sony har valt en annan väg än Nikon och Samsung och använder inte Android som operativsystem. Därmed är det inte heller appar från Google Play som kan installeras, utan program som finns tillgängliga direkt från Sony. Första kameran med stöd för Sonys appar blir NEX–5R.