Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-28 19:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/teknikbloggen/2012/12/27/mobilappen-som-fixar-musik-i-flera-rum-samtidigt/

TEKNIKBLOGGEN

Mobilappen som fixar musik i flera rum samtidigt

Mellandagar och lockrop från elektronikbutikerna. Bland annat om teknik som gör det möjligt att lyssna på samma musik i flera rum samtidigt.

Men den som tycker att tusenlappar för den möjligheten är väl dyrt kan komma undan betydligt billigare. Airfoil är lösningen. Ett program i datorn, Mac eller Windows, fungerar som sändare och en app i mobiltelefonen gör om den till mottagare. Sen är det bara att plugga in telefonen i en förstärkare eller ett par aktiva högtalare och i datorn välja var i huset musiken ska spelas upp.

Sedan tidigare finns Airfoil för Apples prylar, men i december kom till slut en version även för Android.

Lika avancerat som exempelvis ett paket från Sonos blir det givetvis inte. En given nackdel är att telefonen blir fast vid högtalaren. Jämfört med Apple Airport Express är dock en fördel att Airfoil kan strömma musik från vilken ljudkälla som helst i datorn, till exempel Spotify.