Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-19 18:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/teknikbloggen/2013/04/04/facebook-home-en-uppsattning-android-appar/

Teknikbloggen

Facebook Home en uppsättning Android-appar

Ryktet stämde inte den här gången heller. Det blev ingen telefon från Facebook ikväll. När företaget bjöd in pressen att se deras nya hem på Android var det en laddning nya appar som går under namnet Home.

Som Mark Zuckerberg enligt rapporterna konstaterade: Det krävs väldigt mycket för att lyckas sälja miljontals exemplar av en mobil. Istället satsar företaget på att göra så många telefoner som möjligt till Facebook-mobiler, utan att själva behöva utveckla och sälja hårdvara. Med Facebook Home installerat förvandlas mobilen till en Facebook-modell i så mening att det sociala nätverket tar väldigt stort utrymme, bland annat genom att ersätta låsskärmen med en som visar vännernas senaste uppdateringar. Tanken är, enligt Zuckerberg, att bygga ett upplevelse som kretsar kring personer istället för appar.

Att flera stora tekniksajter fångat upp rykten om en mobil tillverkad av HTC visade sig dock trots allt att ha substans: Den första telefonen som får Facebook Home installerat från start är nämligen en kommande modell från just HTC, HTC First.

Den 12 april dyker Facebook Home upp i Google Play till de fyra första telefonmodellerna: HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III och Samsung Galaxy Note II.