Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 16:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/teknikbloggen/2013/05/14/mark-zuckerberg-tror-pa-mer-privat-kommunikation/

TEKNIKBLOGGEN

Mark Zuckerberg tror på mer privat kommunikation

“The big stuff that we’re seeing now is sharing with smaller groups. There’s a place for a service that only communicates with your core friends and family.”

Jag måste erkänna att jag studsade till när jag läste svaret på journalistens fråga om nästa trend. Den som svarar är nämligen Mark Zuckerberg. Och avgränsad, mer privat kommunikation är inte riktigt vad jag förknippar med Facebook.

Det går förvisso att dela in sina vänner i olika grupper och styra vem som får se en viss statusuppdatering eller bild. Men känslan är ändå att Facebook hela tiden driver på för att få oss att hålla vår användning av tjänsten så offentlig som möjligt.

Ska bli spännande att se hur Facebook kommer att förhålla sig till grundarens tes om en utveckling mot mindre grupper. Zuckerberg tror att det går att ordna antingen inom ramarna för Facebook eller med mer fristående lösningar.